ΟΑΣΕ | Η Ρωσία δήλωσε αδιαφορία για την τύχη του οργανισμού στην ετήσια συνεδρίαση
Defence Redefined
Published on 03/12/2023 at 17:00

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επέκρινε απερίφραστα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και εξέφρασε την αδιαφορία του για την τύχη του από το βήμα της ετήσιας συνεδρίασης του εν λόγω οργανισμού, στην οποία επεδίωξε πάντως να συμμετάσχει.

Η Ρωσία είναι ένα από τα 57 μέλη αυτού του οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1975 για να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ Ανατολής και Δύσης και διέρχεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του.

Την βεβαιότητα της Ρωσίας πως οι δυτικοί δεν άντλησαν κανένα δίδαγμα από την καταστροφική πολιτική τους με στόχο τη διάλυση του ΟΑΣΕ, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από τα Σκόπια, όπου διεξάγεται από χθες, Πέμπτη, το 30ό υπουργικό συμβούλιο του οργανισμού. Αναφερόμενος στην πολιτική στην Ευρώπη δήλωσε “καλύτερα- να αποτελειώνουμε τον οργανισμό”.

Σε μια αίθουσα γεμάτη δημοσιογράφους, ο Λαβρόφ δήλωσε πως ο οργανισμός έχει μεταμορφωθεί σε κάτι το μέλλον του οποίου δεν προκαλεί παρά αδιαφορία.

Η παρουσία του Λαβρόφ στα Σκόπια έκανε χώρες να μποϊκοτάρουν τη συνεδρίαση -την Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Οι άλλοι συμμετέχοντες, στην τεράστια πλειονότητά τους, χρησιμοποίησαν τις ομιλίες τους για να καταφερθούν εναντίον της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΟΑΣΕ | Η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία του Φόρουμ για τη Συνεργασία στον τομέα της Ασφάλειας το 2024

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This