ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ν. Μπένετ | Αντιπυραυλική “ασπίδα” με λέιζερ προαναγγέλλει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός
Defence Redefined
Published on 02/02/2022 at 18:42

Το Ισραήλ θα είναι σύντομα σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα αναχαίτισης πυραύλων βασισμένο σε τεχνολογία λέιζερ, ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

“Μέσα σε περίπου έναν χρόνο, ο ισραηλινός στρατός θα θέσει σε δράση ένα σύστημα αναχαίτισης (πυραύλων) που βασίζεται σε (τεχνολογία) λέιζερ”, αρχικά πειραματικά και στη συνέχεια επιχειρησιακά, δήλωσε ο Μπένετ στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια. 

Το σύστημα θα εγκατασταθεί πρώτα στο νότιο Ισραήλ, όπου οι κοινότητες έχουν δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολούθως θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία της επικράτειας, ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός. “Αυτό θα μας επιτρέψει σταδιακά να καλύψουμε το Ισραήλ με έναν θόλο από λέιζερ που θα μας προστατεύει από πυραύλους, ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες απειλές”, συνέχισε ο Μπένετ, τονίζοντας ότι “θα απομακρύνει ουσιαστικά το ισχυρότερο χαρτί που έχει ο εχθρός απέναντι μας”.

Το σύστημα λέιζερ θα είναι η τελευταία προσθήκη στο πολυεπίπεδο “τείχος” ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο αποτελείται από τρία αντιπυραυλικά συστήματα: τον “Σιδερένιο Θόλο” (Iron Dome) για πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς, τη “Σφεντόνα του Δαβίδ” (David`s Sling) για πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς και το “Βέλος” (Arrow) για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Arrow 3 | Επιτυχής δοκιμή του Ισραηλινού υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

COCKERILL 3105 | Ο ιδιαίτερος πύργος της Βελγικής εταιρείας για Leopard 1 στην έκθεση EUROSATORY 2022

Στην διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας EUROSATORY 2022 στο Παρίσι, η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED είχε την ευκαιρία να δει μεταξύ πολυάριθμων εκθεμάτων άρμα Leopard 1 το οποίο ήταν αναβαθμισμένο με τον πύργο COCKERILL 3105…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με Αμερικανούς Πεζοναύτες της MARSOC – Φωτογραφίες

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από τη συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς με αντίστοιχες του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, της γνωστής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων MARSOC…

Pin It on Pinterest

Share This