Νότια Κορέα | Ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συστήματος αεράμυνας L-SAM
Defence Redefined
Published on 01/06/2024 at 09:48

Η Νότια Κορέα ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του εγχώριου συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος μεγάλης εμβέλειας (L-SAM).

Το L-SAM, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει εισερχόμενες απειλές, όπως οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι KN-23 και KN-24 της Βόρειας Κορέας, κατά τη διάρκεια των τερματικών φάσεων τους σε υψόμετρα 50-60 χλμ, αξιολογήθηκε πρόσφατα ως επιχειρησιακά κατάλληλος για μάχη καθώς καλύπτει τις τεχνικές απαιτήσεις του στρατού, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Προγράμματος Άμυνας (Defense Acquisition Program Administration – DAPA).

Με την ολοκλήρωση της ανάπτυξής του, το L-SAM αναμένεται να εισέλθει σε παραγωγή τον επόμενο χρόνο και να αναπτυχθεί επιχειρησιακά έως το 2028. Μόλις αναπτυχθεί, το L-SAM αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πολυστρωματική αντιπυραυλική ασπίδα της χώρας, που ονομάζεται Korea Air and Missile Defense.

Ο στρατός χρησιμοποιεί επί του παρόντος το εγχώριο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς και το σύστημα Patriot Advanced Capability-3 των ΗΠΑ για την αναχαίτιση των εισερχόμενων πυραύλων σε χαμηλότερα υψόμετρα από το L-SAM.

Για στόχους σε μεγαλύτερα υψόμετρα, η χώρα μέχρι στιγμής βασιζόταν στο σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) των ΗΠΑ, που μπορεί να αμυνθεί έναντι απειλών ανώτερης βαθμίδας σε υψόμετρα 40-150 χλμ.

Ο στρατός αυτή τη στιγμή αναπτύσσει την έκδοση Block-II του L-SAM σχεδιασμένη να αναχαιτίζει στόχους σε υψόμετρα υψηλότερα από το σημερινό.

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Κορέα | Εκτόξευση του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Hwasong-16B – Φωτογραφίες & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This