ΝΑΤΟ | Έξι χώρες της Συμμαχίας υψώνουν τείχος από drones στα σύνορα με τη Ρωσία
Defence Redefined
Published on 26/05/2024 at 14:59

Ένα τείχος από μη επανδρωμένα αεροσκάφη συμφώνησαν να υψώσουν οι έξι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ που γειτονεύουν με τη Ρωσία, προκειμένου να υπερασπιστούν τα σύνορά τους από τις προκλήσεις, ανακοίνωσε την Παρασκευή η λιθουανική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ένα τείχος από μη επανδρωμένα αεροχήματα αναμένεται να εκτείνεται από τη Νορβηγία μέχρι την Πολωνία. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσουν drones και άλλες τεχνολογίες για να προστατέψουμε τα σύνορα τους, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών της Λιθουανίας, ‘Αγκνε Μπιλοτάιτε, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Baltic News Service (BNS).

Η Λιθουανή αξιωματούχος έκανε τη δήλωση αυτή στο τέλος των συζητήσεων που είχε με τους ομολόγους της από τα άλλα κράτη της Βαλτικής, την Εσθονία και τη Λετονία, όπως και τη Φινλανδία, τη Νορβηγία και την Πολωνία.

Δεν θα είναι μόνο φυσικές υποδομές, συστήματα παρακολούθησης, αλλά και μη επανδρωμένα αεροχήματα και άλλες τεχνολογίες που θα καταστήσουν δυνατή την προστασία από τις προκλήσεις εχθρικών χωρών και την αποτροπή του λαθρεμπορίου, πρόσθεσε.

Εκτός από την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων για την παρακολούθηση των συνόρων, οι χώρες αυτές φέρεται ότι θα χρησιμοποιήσουν συστήματα για την αναχαίτιση εχθρικών μη επανδρωμένων αεροχημάτων.

Η Μπιλοτάιτε δεν έδωσε το χρονοδιάγραμμα για το έργο αυτό, το οποίο εγκρίθηκε λόγω των υφιστάμενων ανησυχιών για την ασφάλεια στην περιοχή, καθώς μαίνεται ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 367 εκατ. ευρώ για αγορά drones

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This