ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Λιμενικό Σώμα | Επεισόδιο με θαλαμηγό στα δυτικά της Ρόδου και ρίψη πυροβολισμών
Defence Redefined
Published on 12/08/2020 at 09:12

Επεισόδιο σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου, όταν θαλαμηγό σκάφος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος. 

Το Λιμενικό ακολούθως έριξε βολές σε ασφαλείς τομείς και ακολούθησε καταδίωξη. Η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς.

Διαβάστε επίσης: Οι επόμενες κινήσεις της Ελληνικής ηγεσίας | H επικοινωνία με το ΝΑΤΟ και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αυτούσια η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα (σ.σ 11/08), σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας  του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας. 

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του  σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This