Λίβανος | Ισραηλινά πυρά κατά κυανόκρανων της UNIFIL – Διεθνείς επικρίσεις
Defence Redefined
Published on 12/10/2024 at 17:25

Το Ισραήλ, αντιμετωπίζει κύμα διεθνών επικρίσεων όσον αφορά τη στρατιωτική του επίθεση στον Λίβανο και τα πυρά των στρατιωτών του εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα αυτή. Το Ισραήλ διευκρίνισε την Παρασκευή, ότι άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση «απειλής» κοντά σε θέση της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ (UNIFIL) στον νότιο Λίβανο, όπου ο στρατός του διεξάγει ευρεία αεροπορική και χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ, συμμάχου της παλαιστινιακής Χαμάς.

Δύο κυανόκρανοι από τη Σρι Λάνκα τραυματίστηκαν, ύστερα από δύο Ινδονήσιους την προηγούμενη ημέρα, σημείωσε η UNIFIL, η οποία ανέφερε εκρήξεις για δεύτερη φορά σε 48 ώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι ζητά από το Ισραήλ να μην πλήττει τους κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε να σταματήσει κάθε είδους βία σε βάρος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) χαρακτηρίζοντας παντελώς απαράδεκτο το νέο επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα, στο οποίο τραυματίστηκαν δύο κυανόκρανοι. Αυτό που συνέβη στην έδρα της UNIFIL στον Λίβανο είναι εντελώς απαράδεκτο, είπε ο Σάντσεθ στη Σύνοδο Κορυφής Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med9) στην Κύπρο.

Τον ίδιο χαρακτηρισμό απέδωσε και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η χώρα της οποίας έχει αναπτύξει περίπου 1.000 στρατιώτες στο πλαίσιο αυτής της αποστολής. Το γενικό επιτελείο της UNIFIL και δύο ιταλικές βάσεις επλήγησαν από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων. Δεν είναι αποδεκτό και παραβιάζει όσα καθορίστηκαν από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, είπε η Μελόνι.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ πρότεινε να μετακινηθούν βορειότερα οι ειρηνευτικές δυνάμεις στον Λίβανο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This