ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπρος | Η γαλλική φρεγάτα Auvergne στη Λάρνακα
Defence Redefined
Published on 09/11/2021 at 16:30

Στο λιμάνι της Λάρνακας έφτασε η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών “Auvergne”.

Αποστολή της να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η φρεγάτα έχει μήκος 142 μέτρα. Διαθέτει περίπου 150 άτομα πλήρωμα και υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, ενώ είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία αιχμής, ειδικά στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο με υπερσύγχρονα σόναρ και σύστημα μάχης.

“Η Γαλλία θεωρεί απολύτως απαραίτητο να βελτιώνει συνεχώς την αυτόνομη γνώση της για την κατάσταση στην περιοχή, αποδεικνύοντας πόσο την ενδιαφέρει ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και ιδίως η ελευθερία της ναυσιπλοΐας καθώς και τα θέματα άμυνας, ασφάλειας και ναυτιλίας” δήλωσε ο Μερβεγιέ ντε Βινιό, καπετάνιος της φρεγάτας.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο με συμμετοχή της γαλλικής φρεγάτας και δυνάμεων ναυτικού από Κύπρο και Ιταλία.

“Από τη στιγμή που οι Αμερικανοί απομακρύνθηκαν απο΄την περιοχή, την περίοδο διακυβέρνησης του Ομπάμα, ήταν ξεκάθαρο ότι κάποιος άλλος έπρεπε να εμφανιστεί”, εξηγεί η πολιτική αναλύτρια, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου προσθέτωντας ότι “είναι ο νόμος της φύσης και δεν υπάρχει κενό. Κάποιος έπρεπε να πάρει θέση και να γεμίσει το κενό. Η Γαλλία θέλει να διασφαλίσει ότι αυτός ο κάποιος δε θα είναι η Τουρκία.”

Όπως ανέφερε ο Γάλλος καπετάνιος της φρεγάτας, η Γαλλία σκοπεύει να διατηρήσει μόνιμη παρουσία των ναυτικών της πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι η 11η φορά που η φρεγάτα Auvergne επισκέπτεται την Κύπρο, τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: euronews.gr

Διαβάστε επίσης: Εμβάθυνση Αμυντικής Συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This