Κύπρος | Εκπαιδεύονται από την Ελληνική Αστυνομία οι δικυκλιστές της Αστυνομίας Κύπρου
Defence Redefined
Published on 27/04/2023 at 14:45

Συνεχίζεται η εκπαίδευση δικυκλιστών της Αστυνομίας από εκπαιδευτές της Ελληνικής Αστυνομίας στην πίστα ταχύτητας «Achna Speedway».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αστυνομία Κύπρου, στην εκπαίδευση που θα διαρκέσει από την Κυριακή 23 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου, λαμβάνουν μέρος 50 μέλη της Αστυνομίας, που υπηρετούν στον Ειδικό Ουλαμό Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) Αρχηγείου, στην Ομάδα «Ζ» και στους Επαρχιακούς Κλάδους Τροχαίας.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με στόχο την ασφαλή διακίνηση, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών δεξιοτήτων, για βέλτιστη εκτέλεση των καθηκόντων των μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι την Κυριακή 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, πλησίον του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ το πρακτικό κομμάτι θα πραγματοποιηθεί στην Πίστα Ταχύτητας «Achna Speedway» καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής τους εκπαιδευόμενους και, αφού καλωσόρισε τους εκπαιδευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την ΕΛ.ΑΣ. και τόνισε τη σημασία της εν λόγω εκπαίδευσης για τα μέλη της Αστυνομίας.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι οι μοτοσικλετιστές-αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ», όσο και του Ε.Ο.ΜΟ, αλλά και των Επαρχιακών Κλάδων Τροχαίας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πάταξη διαφόρων μορφών εγκληματικότητας, στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότερης προληπτικής δράσης της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση αφορά τόσο στον τομέα των συνοδειών επισήμων προσώπων, όσο και στη βέλτιστη εκτέλεση των καθηκόντων των μελών κατά την άμεση ανταπόκρισή τους σε περιστατικά και σοβαρά συμβάντα, καθώς και στην ασφαλή διακίνησή τους στο οδικό δίκτυο, αφού εκτίθενται σε πολλαπλούς κινδύνους λόγω των καθηκόντων που επιτελούν.

Διαβάστε επίσης: NESTOR | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη πιλοτική δοκιμή-επίδειξη με την Ελληνική Αστυνομία ως συντονιστή – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This