ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κρούσματα Κορωνοϊού και στις Βρετανικές Βάσεις
Defence Redefined
Published on 16/03/2020 at 08:44

Σύμφωνα με ανακοίνωση  των Βρετανικών Βάσεων (ΒΒ) στην Κύπρο, δύο μέλη των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό COVID-19

Τα δύο μέλη, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που υπηρετούν στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) στο Ακρωτήρι, επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 13 Μαρτίου, μέσω του αεροδρομίου Πάφου και μπήκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ παράλληλα λήφθηκαν δείγματα για εξετάσεις.

 “Η Μονάδα Κοινών Υπηρεσιών Υγείας (JSHU) των Βρετανικών Βάσεων Κύπρου ενεργοποίησε το σχέδιό της για τον εντοπισμό των επαφών τους”, προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο άνδρας και η γυναίκα παρουσιάζουν μόνο ήπια συμπτώματα και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στις Βάσεις Ακρωτηρίου.

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση τονίζει ότι όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στις  Βάσεις  Ακρωτηρίου ελέγχονται και λαμβάνονται οι απαιτούμενες ενέργειες.

“Θέλουμε να καθησυχάσουμε όλους ότι έχουμε ένα ισχυρό σχέδιο για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας”, διαμηνύουν οι Βρετανικές Βάσεις και υποδεικνύουν πως όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι οι οποίοι φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΒΒ,  μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες από την ημέρα άφιξης τους.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει, από πλευράς ΒΒ, κατά πόσο τα δυο αυτά κρούσματα περιλαμβάνονται ή όχι στον αριθμό των 7 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This