ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρήτη | Αντιβαλλιστικές – Αντιπυραυλικές Βολές από Πολυεθνικό Σχηματισμό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/10/2021 at 09:41

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 πολυεθνικός σχηματισμός που συγκροτήθηκε από Μονάδες Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας, πραγματοποίησε Αντιαεροπορικές και Αντιβαλλιστικές βολές με την ονομασία «MNTF – 21» (Multinational Tactical Firing) στο Πεδίο Βολής Κρήτης (ΠΒΚ).

Στην «MNTF – 21» εκπαιδεύτηκαν και αξιολογήθηκαν 1.000 στελέχη των τριών Χωρών, στην αντιμετώπιση αεροπορικών και βαλλιστικών απειλών με απόλυτη επιτυχία. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Οπλικά Συστήματα (ΟΣ) PATRIOT και HAWK, καθώς και με προσωπικό υπηρέτησης των ΟΣ, με προσωπικό ασφάλειας για την διενέργεια των Βολών και με αξιολογητές υπό εκπαίδευση (Under Training – UT).

Κατά την διάρκεια των βολών, το ΠΒΚ επισκέφθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός της Γερμανικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ingo Gerhartz, o Διοικητής Επίγειων Αεροπορικών Δυνάμεων της Γερμανίας Ταξίαρχος Volker Samanns και ο Υπαρχηγός του Ολλανδικού Βασιλικού Στρατού Υποστράτηγος R. J. Jeulink, καθώς και αντιπροσωπεία των Νορβηγικών Ενόπλων Δυνάμεων ως παρατηρητές.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας | Φεύγει για Σαουδική Αραβία η Πυροβολαρχία των ελληνικών PATRIOT – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This