Κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ ΗΠΑ, Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας
Defence Redefined
Published on 17/04/2023 at 14:24

Η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσουν κοινές ναυτικές αμυντικές ασκήσεις με πυραύλους, καθώς αυξάνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα οι πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της Σεούλ.

Η ανακοίνωση έρχεται μερικές ημέρες αφού οι τρεις χώρες συμφώνησαν στις τριμερείς συνομιλίες τους στην Ουάσινγκτον να διεξάγουν τακτικά ασκήσεις αντιπυραυλικής άμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της συνεργασίας σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Στις ασκήσεις που θα λάβουν χώρα σε διεθνή ύδατα μεταξύ Κορέας και Ιαπωνίας, θα συμμετάσχουν το νοτιοκορεατικό αντιτορπιλικό Yulgok Yi I, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Benfold και το ιαπωνικό Atago, όλα τους εξοπλισμένα με συστήματα Aegis.

Οι τρεις χώρες θα επικεντρωθούν στην τελειοποίηση των διαδικασιών αντίδρασης από τον εντοπισμό έως την παρακολούθηση και την ανταλλαγή πληροφοριών, κατά εικονικού στόχου με βάση το σενάριο πρόκλησης από βορειοκορεατικό βαλλιστικό πύραυλο, ανέφερε το πολεμικό ναυτικό της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Επίδειξη δύναμης από αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This