Ισραηλινά πλήγματα στην Ράφα – Ανησυχίες εκφράζει η διεθνής κοινότητα
Defence Redefined
Published on 11/02/2024 at 09:45

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τον τομέα της Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να έχει δώσει εντολή στον στρατό να ετοιμάσει σχέδιο απομάκρυνσης για εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που βρίσκονται στο σημείο πριν από μια πιθανή χερσαία επίθεση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν πλήγματα κοντά στην πόλη αυτή, όπου βρίσκονται πλέον 1,3 εκατ. Παλαιστίνιοι, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας, με τη μεγάλη τους πλειονότητα να είναι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη βία σε πιο βόρειες περιοχές.

Ο υπουργός Υγείας της Χαμάς καταμέτρησε το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας 110 θανάτους, εκ των οποίων 25 σε πλήγματα στη Ράφα, και έκανε λόγο για σφοδρές συγκρούσεις σήμερα στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις. Χθες, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε άλλο μεγάλο νοσοκομείο της πόλης, το αλ-Αμάλ.

Μετά την πόλη της Γάζας, και στη συνέχεια τη Χαν Γιούνις, το Ισραήλ θέτει πλέον ως στόχο μια χερσαία επιχείρηση στην πόλη αυτή που βρίσκεται δίπλα στην Αίγυπτο, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής του επίθεσης κατά της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Αφού έδωσε εντολή την Τετάρτη στον στρατό να προετοιμάσει επίθεση στη Ράφα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε χθες από τα στρατεύματα να του υποβάλουν σχέδιο για την απομάκρυνση των αμάχων της Ράφα και την «καταστροφή» της Χαμάς στην πόλη αυτή. Είναι αδύνατον να επιτευχθεί ο στόχος του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς και αφήνοντας τέσσερα τάγματα της Χαμάς στη Ράφα, και αυτό απαιτεί οι άμαχοι να απομακρυνθούν από τις ζώνες των συγκρούσεων, δήλωσε.

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε πως μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης Ράφα, τελευταίου καταφύγιου για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους άμαχους, θα προκαλέσει μια ανθρωπιστική καταστροφή, ζητώντας την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Στεφάν Σεζουρνέ,, υπογραμμίζει στην εφημερίδα Ouest France ότι η Γαλλία συμμερίζεται το πραγματικό τραύμα των Ισραηλινών αλλά θεωρεί αδικαιολόγητη την κατάσταση στη Γάζα.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε επίσης πως το ισραηλινό σχέδιο επίθεσης στη Ράφα, τελευταίο καταφύγιο των εκτοπισμένων από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, είναι ανησυχητικό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Δυτική Όχθη | Ισραηλινοί καταδρομείς μεταμφιεσμένοι εκτέλεσαν Παλαιστίνιους εντός νοσοκομείου – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This