Ισημερινός | Ο στρατός συνέλαβε ηγέτη της διαβόητης συμμορίας των “Los Lobos”
Defence Redefined
Published on 31/03/2024 at 13:12

Οι αρχές του Ισημερινού ανακοίνωσαν χθες Σάββατο τη σύλληψη ηγετικού στελέχους ισχυρής συμμορίας, της Los Lobos (Οι λύκοι), που κατηγορείται πως ενέχεται στη δολοφονία υποψηφίου για την προεδρία τον Αύγουστο.

Παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 90 ημερών, και την κατάσταση πολέμου, που κήρυξε ο πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα, οι αρχές δυσκολεύονται να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να πατάξουν κάπου στις 22 συμμορίες, συμπεριλαμβανομένης της Los Lobos, που πλέον χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις.

Κατά τη στρατιωτική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του Βισέντε Σ., οι αρχές ανέφεραν πως τραυματίστηκαν δύο φερόμενοι ως κακοποιοί. Συνολικά, τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων προχώρησαν σε 12 συλλήψεις και στην κατάσχεση 200.000 δολαρίων σε μετρητά και όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών.

Τον περασμένο μήνα, η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε πως πέντε φερόμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του υποψήφιου για την προεδρία Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, ο οποίος δολοφονήθηκε από ομάδα κολομβιανών εκτελεστών στο Κίτο, εξερχόμενος από προεκλογική εκδήλωση, θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Δύο ηγετικά στελέχη της συμμορίας Los Lobos που κατηγορούνται πως σχεδίασαν τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου Βιγιαβισένσιο, πρώην κοινοβουλευτικού και δημοσιογράφου, που έδινε για χρόνια αγώνα κατά της διαφθοράς, έχουν ήδη φυλακιστεί.

Η δολοφονία του υποψήφιου προκάλεσε σοκ στη χώρα.

Η συμμορία Los Lobos πιστεύεται πως έχει χιλιάδες μέλη, διεθνείς διασυνδέσεις (σ.σ. με το μεξικανικό καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, με την αλβανική μαφία κ.ά.) και χαρακτηρίζεται αντίπαλη της συμμορίας “Los Choneros” του υπ’ αριθμόν ένα δημόσιου κινδύνου στον Ισημερινό, του λεγόμενου «Φίτο», το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Χοσέ Αδόλφο Μασίας.

Διαβάστε επίσης: Αυτοσχέδια υποβρύχια γεμάτα ναρκωτικά κατάσχεσαν Κολομβία και Ισημερινός

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This