ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΑΣΩΝ 2/2021 | Ολοκλήρωση της κοινής Άσκησης μεταξύ Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 22/10/2021 at 11:00

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία “ΙΑΣΩΝ 2/2021” και η οποία εντάσσεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και Ισραήλ. 

Η διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης έγινε από κοινού με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (ΙΠΑ) και διεξάχθηκε ημέρα και νύχτα σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου και εναέριου χώρου της ελεύθερης επικράτειας της ΚΔ. 

Το σενάριο περιλάμβανε εικονική κατάρριψη φίλιου ελικοπτέρου σε εχθρική περιοχή, διαδικασίες επιβίωσης χειριστών σε εχθρικό έδαφος, διαδικασία εντοπισμού και διάσωσης χειριστών από ομάδα διάσωσης. 

Η οργάνωση και εκτέλεση τόσο της συγκεκριμένης άσκησης, όσο και αντίστοιχων άλλων ασκήσεων, αποτελούν επιστέγασμα της σταθερής και αναβαθμισμένης συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων ΚΔ και Ισραήλ. 

Επιπλέον, αποτελεί ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των εμπλεκομένων για την αναβάθμιση της επαγγελματικής τους κατάρτισής και κατ’ επέκταση συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού της ΕΦ, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Blue Flag 2021 | Μαζικές απογειώσεις μαχητικών με Ελληνική συμμετοχή

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This