Ιαπωνία | Αγορά 9 αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού KC – 46A
Defence Redefined
Published on 18/09/2024 at 11:30

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Ιαπωνίας να αγοράσει επιπλέον εννέα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC – 46A. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας για την Συνεργασία στην Άμυνα και στην Ασφάλεια (DSCA), η Ιαπωνία ζήτησε την προμήθεια επιπλέον ιπτάμενων τάνκερ για να ενισχύσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αεροπορικών της δυνάμεων.

Ειδικότερα, το εξοπλιστικό πρόγραμμα συνολικής αξίας 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει εκτός από τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού τύπου KC-46A, 18 κινητήρες turbofan, 16 δέκτες ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης καθώς επίσης και 33 ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου με υπέρυθρα αντίμετρα.

Διαβάστε επίσης: ASO | Οι διανομείς αντιμέτρων των ρωσικών ελικοπτέρων της οικογένειας Mi

Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια αισθητήρων προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων, συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF) και εξοπλισμός για τα συστήματα επικοινωνιών των αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού.

Τέλος, η συμφωνία καλύπτει ανταλλακτικά για την υλικοτεχνική υποστήριξη των ιπτάμενων τάνκερ, αλλά και πρόγραμμα εκπαίδευσης πληρωμάτων και τεχνικών εδάφους. Μόλις οριστικοποιηθεί η σύμβαση, η Ιαπωνία θα διαθέτει συνολικά 15 αεροσκάφη τύπου KC-46A.

Διαβάστε επίσης: LMXT | Το νέο air tanker για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This