ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Κίνα αλλάζει το στάτους κβο – “Οι ΗΠΑ πρέπει να προετοιμαστούν για σύρραξη που δεν θα μοιάζει σε τίποτα “στους παλιούς πολέμους”

Defence Redefined
Published on 06/05/2021 at 08:22

Ο κόσμος ενδέχεται να εισέρχεται σε μια περίοδο “πιθανής διεθνούς αστάθειας”, με την άνοδο της Κίνας και την έλευση τεχνολογιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναστάτωση, όπως για παράδειγμα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να αποδειχθούν αποφασιστικής σημασίας σε περίπτωση εχθροπραξιών, προειδοποίησε χθες, ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνέκρινε τη σημερινή εποχή με περιόδους σημαντικών γεωπολιτικών κρίσεων στην παγκόσμια ιστορία, όπως την πτώση της Ρώμης και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

“Μπαίνουμε σε μια περίοδο πιθανής διεθνούς αστάθειας”, τόνισε, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ. Ο Μίλεϊ είπε ότι η άνοδος της Κίνας αλλάζει το στάτους κβο, έπειτα από δεκαετίες κατά τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η αδιαφιλονίκητη παγκόσμια “στρατιωτική, πολιτική και οικονομική δύναμη”.

Προειδοποίησε ότι η γεωπολιτική αλλαγή συνοδεύεται από τεχνολογικές καινοτομίες, όπως τα υπερηχητικά όπλα και η ρομποτική. “Και αυτές θα ήταν δυνητικά αποφασιστικής σημασίας στη διεξαγωγή του πολέμου”, πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, είπε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να προετοιμαστεί για μια πιθανή μελλοντική πολεμική σύρραξη που δεν θα μοιάζει σε τίποτα “στους παλιούς πολέμους”.

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ προσομοίωσαν πόλεμο με την Κίνα – “Θα χάσουμε πολύ γρήγορα”

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This