ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Σλοβακία αποχώρησε από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία εξαιτίας του ψευδοκράτους
Defence Redefined
Published on 27/05/2021 at 11:03

Η Σλοβακία φαίνεται να αποχώρησε από στρατιωτική άσκηση που διεξαγεται στην Τουρκία, εξαιτίας της παρουσίας, σημαίας του ψευδοκράτους, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” (Ανδρέας Πιμπίσιης). 

Στην διεθνή άσκηση “Φοίνικας της Ανατολίας 2021”, συμμετείχαν οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σλοβακία, το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τουρκία φρόντισε να εμφανίσει και το ψευδοκράτος ως ένα από τα κράτη που έλαβαν μέρος στην άσκηση. 

Οι εκπρόσωποι της Σλοβακίας, όταν αντιλήφθηκαν την σημαία του ψευδοκράτους, ανάμεσα στους συμμετέχοντες, επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας τους και έλαβαν σαφείς οδηγίες να αποχωρήσουν από την άσκηση στα Κονιά. 

Για το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, ενημερώθηκε και ο Κύπριος ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Η Daily Sabah, ανέφερε την περασμένη Δευτέρα, ότι στην άσκηση συμμετείχαν πέντε συμμαχικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, η Σλοβακία και η λεγόμενη “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την 4η Ιουνίου. 

Διαβάστε επίσης: Τουρκική άσκηση ανοιχτά της Λιβύης με πολλά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This