Η Εθνική Φρουρά αγοράζει ατομικό εξοπλισμό από Source Vagabond και Marom Dolphin
Defence Redefined
Published on 29/06/2022 at 15:11

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Υπογραφή Συμφωνίας για προμήθεια ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού με τις Source Vagabond και Marom Dolphin. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στο Υπουργείο Άμυνας. Τη Συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο ΓΔ κ. Ανδρέας Λουκά και εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ ο ΓΔ της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας (SIBAT) κ. Yair Kulas.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης τόνισε ότι αμετάθετός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η ποιοτική αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς, με σύγχρονα μέσα, εξοπλισμό και δυνατότητες για να αποτελεί μια αξιόπιστη αποτρεπτική και αμυντική δύναμη. Σε πρώτο στάδιο θα καλυφθούν οι ανάγκες της Ενεργού Δύναμης και σε κατοπινό της εφεδρείας και εθνοφυλακής.

Τόνισε ότι η ανάγκη για την αντικατάσταση των μέσων προστασίας επιβιωσιμότητας του μαχητή (δηλαδή ο φόρτος Μάχης) κρίθηκε αναγκαία. Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείτε ευρεία προμήθεια ολοκληρωμένου σύγχρονου ατομικού εξοπλισμού θωράκισης και προστατευτικού εξοπλισμού για το σύνολο του προσωπικού.

Διαβάστε παρακάτω αναλύσεις της DEFENCE ReDEFiNED για τα σύγχρονα συστήματα ατομικού φόρτου των SOURCE VAGABOND και MAROM DOLPHIN.

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Η Ισραηλινή Marom Dolphin με εξελιγμένες προτάσεις για ατομικό φόρτο

Οι ανάδοχοι κατασκευαστές του προγράμματος είναι η εταιρείες Source Vagabond και Marom Dolphin, οι οποίες εδρεύουν στο Ισραήλ και έχουν μακροχρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό και κατασκευή συναφούς εξοπλισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος προστατευτικός εξοπλισμός που θα προμηθευτεί η Εθνική Φρουρά, χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Διαβάστε επίσης: SOURCE VIRTUS | Η modular λύση ατομικού φόρτου μάχης του Βρετανικού Στρατού – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This