ΗΠΑ | Τροπολογία ζητάει να καταγραφούν τα μέλη του ΝΑΤΟ που στηρίζουν τη Χαμάς
Defence Redefined
Published on 10/06/2024 at 12:18

Την καταγραφή των χωρών του ΝΑΤΟ, που στηρίζουν τη Χαμάς, προβλέπει νέα τροπολογία που κατατέθηκε στον Αμυντικό Προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) από τον βουλευτή της Νέας Υόρκης Dan Goldman.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι ο Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ θα πρέπει να υποβάλει κάθε χρόνο έκθεση στο Κογκρέσο με στόχο την καταγραφή των νατοϊκών χωρών που υποστηρίζουν την Χαμάς.

Παρόλο που η τουρκική κυβέρνηση δεν κατονομάζεται, εκτιμάται ότι πρόκειται για μια φωτογραφική τροπολογία, καθώς είναι γνωστό ότι η Τουρκιά είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που διατηρεί στενούς δεσμούς και στηρίζει τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση, το Ελληνοαμερικάνικο Ινστιτούτο (ΑΗΙ) κάλεσε τα μέλη του σε ολόκληρη την Αμερική να επικοινωνήσουν με τους βουλευτές των περιφερειών τους προκειμένου να ζητήσουν την στήριξη της συγκεκριμένης τροπολογίας ώστε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού του 2025.

Η τροπολογία με τίτλο “Έκθεση χωρών μελών του ΝΑΤΟ που στηρίζουν την Χαμάς ή τα παρακλάδια της” αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το αργότερο 120 ημέρες μετά την ημερομηνία ψήφισης του παρόντος νόμου, ο Επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σε συντονισμό με τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εξωτερικών, πρέπει να υποβάλλει έκθεση στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου, η οποία θα περιγράφει κάθε χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ -αν υπάρχει- η οποία φιλοξενεί μέλη της Χαμάς, μέλη από τα παρακλάδια της Χαμάς, χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς ή των παρακλαδιών της. 

Η έκθεση θα πρέπει να υποβληθεί στις εξής επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας: Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών, Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Επιτροπή για την Εσωτερική Ασφάλεια”.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Την παροχή αμυντικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο υποστηρίζει σε υπόμνημα του το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο

*Φωτογραφεία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This