ΗΠΑ | Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Έρευνες και συλλήψεις
Defence Redefined
Published on 17/09/2024 at 18:34

Δεύτερη απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να δέχτηκε πυρά ενώ έπαιζε γκολφ σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις κοντά στην κατοικία του στην Φλόριντα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να μην τραυματίστηκε.

Η αστυνομία συνέλαβε ως ύποπτο τον 58χρονο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο οποίος εντοπίστηκε να φέρει όπλο τύπου καλάσνικοφ κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί. Αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε πως οι αρχές δεν είναι βέβαιες ακόμα αν ο συλληφθέντας είναι όντως ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Τραμπ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ρουθ έχει γράψει σχετικό βιβλίο όπου επιρρίπτει ευθύνες στον Τραμπ για την κατάσταση στην Αμερική, είναι ένθερμος υποστηρικτής της Ουκρανίας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας ενώ φαίνεται να έχει αρκετά “πλούσιο” ποινικό μητρώο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ανακούφιση για το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι σώος ενώ δήλωσε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας χρειάζονται βοήθεια και περισσότερο προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This