ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» | Η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ επιχειρεί με το αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE στη Μεσόγειο
Defence Redefined
Published on 04/02/2022 at 18:00

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «CLEMENCEAU 22», η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ επιχειρεί με το Γαλλικό αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE στη Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο του γενικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση των διασυμμαχικών, διμερών και πολυμερών δράσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και συμμαχικές χώρες, την Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ εντάχθηκε στην «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου» (Carrier Strike Group – CSG) του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, στο Στενό Σαρδηνίας – Κορσικής. Η ανωτέρω Ναυτική Δύναμη συνοδεύει το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο CHARLES DE GAULLE, το οποίο αποτελεί και το Πλοίο Διοικήσεως της.

Εντασσόμενη στην εν λόγω Δύναμη, η Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ συμμετέχει από την Τετάρτη 02 έως την Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου 2022 στην Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» που πραγματοποιείται στην θαλάσσια περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου, διεξάγοντας προκεχωρημένες δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης, με σκοπό την αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων που συμμετέχουν σε αυτήν και την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του CSG.

Στην Γαλλική Επιχείρηση «CLEMENCEAU 22» συμμετέχουν πλέον της Ελληνικής Φ/Γ και Γαλλικών πλοίων, ναυτικές μονάδες του Βελγίου, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην συγκεκριμένη Επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης «Συμφωνίας για την Εγκαθίδρυση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης για την Συνεργασία στην Άμυνα και την Ασφάλεια», η οποία σε επίπεδο Ενόπλων Δυνάμεων υλοποιείται σύμφωνα με τις «Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Αναβάθμιση της Ελληνογαλλικής Στρατιωτικής Συνεργασίας» που υπεγράφησαν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Γαλλίας Στρατηγό Thierry Burkhard, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο ΓΕΕΘΑ την 21 Ιανουαρίου 2022.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: FS PROVENCE | Κατάπλους της Γαλλικής Φρεγάτας στο λιμάνι του Πειραιά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This