ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Άμυνας | Ποιοι Βουλευτές συνεχίζουν και ποιοι αποχωρούν – Στις 21 Ιουνίου η πρώτη συνεδρία
Defence Redefined
Published on 31/05/2021 at 15:07

Στις 10 Ιουνίου πιάνουν δουλειά οι 56 νέοι βουλευτές, τους οποίους επέλεξαν κατά τις χθεσινές εκλογές οι ψηφοφόροι, ανάμεσα σε 659 υποψηφίους, για τους εκπροσωπούν για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Βουλή.

Όσον αφορά τους Βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας, δεν επανεκλέγησαν στο αξίωμα, οπόταν δεν θα βρίσκονται στην Επιτροπη, οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, αναπληρωτής πρόεδρος της Αλληλεγγύης, οι Κώστας Κωνσταντίνου και Ελένη Σταύρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, από το ΑΚΕΛ, η Ελένη Μαύρου και ο Γεώργιος Προκοπίου του κινήματος Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων. 

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας, που εξασφάλισαν με τις ψήφους τους, παραμονή στην Βουλή, είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Γιώργος Κάρουλλας του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Κώστας Κώστα και ο Γιαννάκης Γαβριήλ του ΑΚΕΛ, ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Παύλος Μυλωνάς του ΔΗΚΟ. 

Η νέα Βουλή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 11 Ιουνίου αναμένεται να συνέλθει η Επιτροπή Επιλογής η οποία θα καταρτίσει τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και θα καθορίσει τα μέλη τους. Προηγουμένως, ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων θα λάβουν και τον ανάλογο αριθμό προεδριών. Απόφαση την οποία θα επικυρώσει στις 17 Ιουνίου η Ολομέλεια της Βουλής.

Η νέα Επιτροπή Άμυνας, αναμένεται να συνεδριάσει εκτός απροόπτου στις 21 Ιουνίου. 

Διαβάστε επίσης: Δηλώσεις μελών Επιτροπής Άμυνας | Εξοπλίζεται η Κύπρος – “Αυτό που προγραμματίζεται είναι πάρα πολύ καλό”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This