ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επεισόδια σε Λεμεσό | Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες- Καταδίκη από Σύνδεσμο Αστυνομίας και Υπουργό Δικαιοσύνης
Defence Redefined
Published on 29/10/2020 at 16:40

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες για τα επεισόδια σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό για τα μέτρα που λήφθηκαν για τον κορωνοϊό και τη διαφθορά. 

Στο αιτιολογικό της απόφασής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αναφέρει ότι όλοι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε μακρινή απόσταση από τη σκηνή όπου κάηκε περιπολικό της Αστυνομίας και τραυματίστηκαν αστυνομικοί και δεν υπάρχει άμεση μαρτυρία που να τους συνδέει με τα γεγονότα. Ως εκ τούτου οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι δίχως να κατηγορηθούν.

Ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης: Ενέδρα σε Πυροσβέστες-Υπεβλήθει σε επέμβαση ο Αρχιπυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν χθες στην σύλληψη επτά νεαρών για την οχλαγωγία και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στην Λεμεσό. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ τους και ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέθηκε φωτιά με τη ρίψη μολότοφ σε αστυνομικό όχημα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές με τη ρίψη αντικειμένων σε τέσσερα ιδιωτικά οχήματα και σε άλλα τρία αστυνομικά οχήματα.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.00 το βράδυ της Τετάρτης, σε σημείο του παραλιακού δρόμου 28ης Οκτωβρίου. Στην περιοχή διεξαγόταν εκδήλωση διαμαρτυρίας από αριθμό πολιτών. Όταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κινήθηκε με πεζοπορία προς τη Μαρίνα Λεμεσού, γύρω στα 100 άτομα αποσπάστηκαν από την πεζοπορία και άρχισαν να ρίχνουν μολότοφ, κροτίδες και φωτοβολίδες κατά μήκος της οδού 28ης Οκτωβρίου, σε παρακείμενες οδούς και στην περιοχή Επίχωσης, με αποτέλεσμα να επέμβουν αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας.

 

Τα όσα απαράδεκτα διαδραματίστηκαν καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ) και ο Σύνδεσμος Ανώτερων Αξιωματικών Αστυνομίας Κύπρου καθώς και η Υπουργός Δικαιοσύνης. 

Μεταξύ άλλων ο ΣΑΚ και ο ΣΑΑΑΚ αναφέρουν ότι “…πέραν της φραστικής καταδίκης για τα όσα προκλητικά και απαράδεκτα επισυμβαίνουν τακτικά σε βάρος των μελών μας κατά τη διάρκεια της επιτέλεσης του καθήκοντός τους, καλούν τους αρμόδιους και γενικότερα την κυπριακή πολιτεία να ενισχύσει ηθικά και έμπρακτα την αστυνομία και τα μέλη της και να προβεί σ’όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, που θα συμβάλουν στη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία τους.

Τέλος, ο ΣΑΚ και ο ΣΑΑΑΚ επιθυμούν να διαβεβαιώσουν τους πέντε συναδέλφους και τις οικογένειές τους ότι βρίσκονται δίπλα τους και τους εύχονται καλή ανάρρωση και σύντομη επαναφορά στα καθήκοντά τους.”

Η Υπουργός Δικαιοσύνης με δήλωση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης καταδίκασε απερίφραστα την τροπή που έλαβε η χθεσινή διαδήλωση. 

Με πληροφορίες από: philenews.com, sigmalive.com, cypruspoliceassociation.com

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου | “Επόμενος στόχος, η αναβάθμιση των κλιμάκων σε όλες τις βαθμίδες”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This