Εορτασμός του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου – Προστάτη των Διαβιβάσεων
Defence Redefined
Published on 14/07/2023 at 16:00

Στις 12 Ιουλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, γιορτάζει και το όπλο των διαβιβάσεων τον προστάτη Άγιο του, καθώς με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2017, ο Άγιος Παΐσιος ανακηρύχθηκε ως Προστάτης των Διαβιβάσεων.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023,  πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Σχολής Διαβιβάσεων στο Στρατόπεδο «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄» στο Χαϊδάρι Αττικής, ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, προστάτη των Διαβιβάσεων.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ.κ. Γεώργιος ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «ΘΗΣΕΑΣ» Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Επιτελάρχης του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αναθεωρητής Α΄ Χαράλαμπος Καρυπίδης, οι Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Γκίνης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί.

Μετά το πέρας της τελετής, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μέσων και συστημάτων των Διαβιβάσεων, ενώ στη συνέχεια ο Διευθυντής Διαβιβάσεων – Έρευνας Πληροφορικής του ΓΕΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Γκιζάνης, τίμησε  τον αρχαιότερο εν ζωή Αξιωματικό Διαβιβάσεων, Αντιστράτηγο ε.α. Γεώργιο Πολυμερόπουλο, τάξεως 1949 της ΣΣΕ.

Με πληροφορίες από: ΓΕΣ, DEFENCE ReDEFiNED

Διαβάστε επίσης: SMOTANET | Εξελιγμένο σύστημα επικοινωνιών με την συμμετοχή δύο ελληνικών και μιας κυπριακής εταιρείας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This