ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικός Στρατός | Συνεκπαίδευση με μονάδες ξένων κρατών
superadmin
Published on 06/08/2021 at 09:31

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε χθες για την ολοκλήρωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μονάδων του Ελληνικού Στρατού με αντίστοιχες ξένων κρατών. 

Στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας σε διεθνές και συμμαχικό επίπεδο διεξήχθησαν οι ακόλουθες εκπαιδευτικές δραστηριότητες:

Την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και του Υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ με το Πορτογαλικό Υποβρύχιο TRIDENTE στη θαλάσσια περιοχή δυτικά νήσου Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα ανθυποβρυχιακού πολέμου, καθώς και σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας.

Την Τετάρτη 04 Αυγούστου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και του Υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ με την Ιταλική Φρεγάτα ITS VIRGINIO FASAN η οποία συμμετέχει στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG-2)», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης. 

Κατά την διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας περιοχής, ανθυποβρυχιακού πολέμου, διοικητικής μέριμνας, καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Οι διεθνείς δραστηριότητες των Ελληνικών Δυνάμεων σε περιοχές Εθνικού ενδιαφέροντος – ΧΑΡΤΗΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This