Εθνική Φρουρά | Χρόνια πολλά στους Πυροβολητές – VIDEO
Andreas Pogiatzi
Published on 04/12/2023 at 12:29

Μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο, η Εθνική Φρουρά τιμά την Αγία Βαρβάρα, την προστάτιδα του Σώματος του Πυροβολικού. 

Στην Ελλάδα, από το 1829, μετά την ίδρυση του Πυροβολικού από τον Δημήτριο Υψηλάντη, ως η προστάτιδα του Πυροβολικού, καθορίστηκε η Αγία Βαρβάρα, και γι αυτό εορτάζεται στις 4 Δεκεμβρίου του κάθε έτους.

Το έμβλημα του Πυροβολικού, είναι ασπιδοειδές, με τα χαρακτηριστικά χρώματα του μαύρου και του κίτρινου απο το 1914, απεικονίζοντας δυο κανόνια παλαιάς τεχνολογίας, συμβολίζοντας το Πυροβολικό Μάχης, και στην μέση εναν αντιαεροπορικό πύραυλο, δείχνοντας την ύπαρξη του Αντιαεροπορικού Πυροβολικού. Ως γνωμικό του Πυροβολικού είναι το “Ισχύς δια της γνώσεως”, όπου σημαίνει στην σύγχρονη Ελληνική γλώσσα, “από την γνώση εξαρτάται η ισχύς”. Το Πυροβολικό της Εθνικής Φρουράς κατέχει τον ίδιο θηραίο με το Ελληνικό Πυροβολικό από το 1968. 

Ο ρόλος του Πυροβολικού, είναι ζωτικής σημασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια του κάθε κράτους. Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η αποστολή του Πυροβολικού αποτελείται από την παροχή άμεσης και συνεχούς υποστήριξης πυρός στις δυνάμεις ελιγμών, προκειμένου να καταστραφούν ή να εξουδετερωθούν στόχοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εκτέλεση της αποστολής των φίλιων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης: Εορτή Αγίου Γεωργίου 2020 | Εντυπωσιακό βίντεο από την Εθνική Φρουρά

Δείτε το βίντεο:

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This