Εθνική Φρουρά | Υγειονομικές εξετάσεις και χορήγηση ιματισμού στους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ
Defence Redefined
Published on 23/05/2024 at 08:45

Άρχισαν οι διαδικασίες υγειονομικής εξέτασης και χορήγησης των ειδών ιματισμού και υλικών στους στρατεύσιμους της 2024 ΕΣΣΟ. Οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα στα κέντρα κατάταξης. 

Ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, παρακολούθησαν την διαδικασία σε Κέντρο Κατάταξης στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το Υπουργείο Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τη φετινή Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) στην Εθνική Φρουρά.

Ανέφερε επίσης: “Μπορώ με ικανοποίηση να σας πω ότι μέχρι στιγμής, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα. Ασφαλώς στην όλη προσπάθεια συνεισφέρει και η επιτυχής υλοποίηση (για 5η συνεχή χρονιά) της ηλεκτρονικής υποβολής στοιχείων, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία και διευκολύνει τους στρατεύσιμους κατά την παρουσίασή τους στην ΕΦ.”

Δήλωσε επίσης πως πλέον όλοι οι στρατεύσιμοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να καταχωρηθεί η επιθυμία τους, η οποία θα ληφθεί υπόψη στη διαδικασία επιλογής και κατανομής τους, στους Κλάδους, Όπλα και Σώματα της Εθνικής Φρουράς και στην τοποθέτησή τους σε Μονάδες. Επιπλέον τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) και των εθνοφρουρών που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, Στρατονομία, ΟΥΚ), στις Λέσχες – ΚΑΑΥ – ΣΤΕ, στις Τεχνικές Ειδικότητες και στη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

Αναφερόμενος στους νέους στρατεύσιμους, δήλωσε πως η στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά θα πρέπει να αποτελεί για όλους ύψιστη τιμή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τη δυνατότητα που τους παρέχεται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ημικατεχόμενή μας πατρίδα.

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι θα ενταχθούν σε μια οικογένεια στην οποία δεν έχουν μόνο να προσφέρουν αλλά και να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν τη ζωή και στην επαγγελματική τους πορεία.

Ας την αξιοποιήσουν με καλή διάθεση και ας την καταστήσουν ένα παραγωγικό και ωφέλιμο νέο κεφάλαιο της ζωής τους.”

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ολοκλήρωση Σχολείου Μαχητή της 2023 ΕΣΣΟ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This