ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ και Πτερύγων Αλεξιπτωτιστή Ελευθέρας Πτώσης – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 10/04/2021 at 10:29

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στις 09 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους Συμβασιούχους Οπλίτες (ΣΥΟΠ) των Δυνάμεων Καταδρομών και η απονομή των πτερύγων αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης σε στελέχη του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων (ΛΕΕ). 

Τα σχολεία οργάνωσε η Διοίκηση Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς ενώ τα τιμημένα πράσινα μπερέ και τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστή, απένειμε στους ΣΥΟΠ και στα στελέχη, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης. 

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση Κύπρου, Ελλάδας και ΗΠΑ με βολές και αμφίβιες επιχειρήσεις – Φωτογραφίες

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Αρχηγός συνεχάρη τόσο τους νέους καταδρομείς για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους και την ένταξή στην οικογένεια των Καταδρομών, όσο και τα στελέχη του ΛΕΕ, για την ολοκλήρωση του σχολείου ελευθέρας πτώσης. Σημείωσε ότι, η απονομή του πράσινου μπερέ και των πτερύγων αλεξιπτωτιστού  αποτελούν το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονής εκπαίδευσης που παρέχεται από τα σχολεία της Διοίκησης Καταδρομών και συμβάλλουν στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, τόσο της ίδιας της Διοίκησης, όσο και της Εθνικής Φρουράς γενικότερα. 

Επιπλέον, κάλεσε τους νέους καταδρομείς να είναι περήφανοι γιατί έχουν ενταχθεί σε ένα σώμα το οποίο εμπιστεύεται όλος ο Κυπριακός Λαός, ιδιαίτερα σε μια περίοδο με έντονες γεωπολιτικές εξελίξεις, με υπαρκτή απειλή και δεδομένου ότι συνεχίζεται η κατοχή της Κύπρου. Επεσήμανε ότι αυτό επιβάλλει τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί η Εθνική Φρουρά στη ύψιστη αποστολή της διασφάλισης της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. 

Καταλήγοντας, συνεχάρη τον Διοικητή, τα στελέχη και τους παλιούς καταδρομείς οι οποίοι συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της εκπαίδευσης.   

Διαβάστε επίσης: Δυνάμεις Καταδρομών | 36 χιλιόμετρα στο δρόμο της τιμής και του χρέους – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This