Εθνική Φρουρά | Επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 29/04/2022 at 19:12

Την Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΑΡΚΟΥ», ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου, η Ιεραρχία και αντιπροσωπεία στελεχών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.   

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, στην Ημερήσια Διαταγή του αναφέρθηκε στις πτυχές της πολύπαθης ζωής του Αγίου Γεωργίου, οι οποίες τον κατέταξαν ανάμεσα στους μάρτυρες της Χριστιανοσύνης καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως η ανδρεία, η πίστη, το αδούλωτο φρόνημα και η μεγαλοψυχία, τα οποία τον καθιέρωσαν ως Προστάτη του Στρατού Ξηράς.   

Αναφέρθηκε επίσης, στο αίσθημα δέους και υπερηφάνειας το οποίο νιώθουμε καθώς ατενίζουμε τις πολεμικές σημαίες με την μορφή του Αγίου Γεωργίου, καθώς τις συνδέουμε με τις ηρωικές μάχες που έδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις για την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Όπως ανέφερε,  πρέπει να παραδειγματιζόμαστε  από τις Αρετές του Αγίου Γεωργίου αλλά και αυτές που επέδειξαν οι αθάνατοι ήρωες για να διατηρήσουμε την Εθνική Φρουρά ως μια αξιόπιστη δύναμη αποτροπής, ικανή να διασφαλίσει την ειρήνη, προετοιμαζόμενη όμως κάθε μέρα για πόλεμο.   

Καταλήγοντας, κάλεσε το προσωπικό να συνεχίσει με το ίδιο πείσμα και πάθος για την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας της ΕΦ παραμένοντας έτοιμοι να εκπληρώσουμε το υπέρτατο μας χρέος προς την πατρίδα.  

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This