ΕΑΒ | Έτοιμο το νέο κέντρο εκπαίδευσης
Defence Redefined
Published on 29/11/2023 at 12:26

Σε λειτουργία τίθεται το νέο κέντρο εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. 

Το νέο κέντρο είναι εμβαδού 9.500 τ.μ., μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 σπουδαστές και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονα εργαστήρια, αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, χώρο σίτισης, κέντρο φοιτητικών υπηρεσιών και γραφεία. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης υπόστεγο αεροσκαφών (hangar) για την πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών.

Το κτίριο, αξίας 20 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε σε διάστημα 10 μηνών με χρηματοδότηση της ΕΑΒ και αναμένεται να συμβάλει στην προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας το όραμα της ΕΑΒ να ηγηθεί στον χώρο των αεροναυπηγικών σπουδών διεθνώς και να χορηγεί πτυχία πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΒ, για τις ταχύτατα αυξανόμενες απαιτήσεις της εκπαιδευτικής της δραστηριότητας, προτίθεται να επενδύσει σε ακόμη δύο όμοια κτίρια, με στόχο αυτά να τεθούν σε λειτουργία μέσα στο 2025. 

Περαιτέρω, στα άμεσα σχέδιά της είναι σχολή πιλότων, σχολή εναέριας κυκλοφορίας, εξομοιωτές πτήσεων και εικονική πραγματικότητα για τις ανάγκες των σπουδών. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, με τη Σχολή Ικάρων και το Πανεπιστήμιο Lehigh των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης: ΕΑΒ | Παρουσίασε σύγχρονο σύστημα απώθησης drone

Η ΕΑΒ ήδη φιλοξενεί στο εκπαιδευτικό της κέντρο πάνω από 1.000 σπουδαστές από τις αραβικές χώρες, ενώ ο αριθμός αυτός, με το νέο κτίριο, θα πολλαπλασιαστεί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία σήμερα διαχειρίζεται σύμβαση ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση σπουδαστών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη συντήρηση αεροσκαφών, η οποία σύντομα θα υπερδιπλασιαστεί, καθώς και σύμβαση εκπαίδευσης με το Μπαχρέιν.

Η ΕΑΒ παρουσίασε θετικά οικονομικά αποτελέσματα το 2021 και το 2022, με διαρκώς αυξανόμενα έσοδα και διεύρυνση σε νέες δραστηριότητες. Εκτός από την εκπαίδευση, η οποία διαχειρίζεται συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, η ΕΑΒ έχει εισέλθει στους τομείς των Μη Επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων (UAV), του Διαστήματος με δορυφορικά συστήματα, των συστημάτων έξυπνου πολέμου κ.α. 

Επιπλέον, έχει αυξήσει το προσωπικό της έχοντας προσλάβει πάνω από 600 άτομα, αποτελώντας το επίκεντρο των προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σημαντικό παράγοντα των κατασκευών των αεροσκαφών C-130 και F-16 για τη Lockheed Martin.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΕΑΒ | Εναρκτήρια σύσκεψη του προγράμματος “Γρύπας” για σχεδιασμό και παραγωγή δεύτερου UAV

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This