ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διμερείς σχέσεις και θέματα άμυνας και εξοπλισμών στη συνάντηση ΥΠΑΜ με Πρέσβη Αιγύπτου
Defence Redefined
Published on 28/01/2021 at 12:08

Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε θέματα άμυνας και ασφάλειας και η υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το έτος 2021, η συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών αλλά και οι τρόποι ενίσχυσης υφιστάμενων συμφωνιών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν σε συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη με το νέο Πρέσβη της Αιγύπτου Amr Mohsen Hamza.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση τόσο ο κ. Πετρίδης όσο και ο κ. Hamza αναφέρθηκαν στην εξέλιξη της Τριμερούς Συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τη συμμετοχή και άλλων χωρών με κοινή αντίληψη και ενδιαφέροντα όπως των ΗΑΕ και της Γαλλίας στην πρόσφατη άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» που διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιθετικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα οι παραβιάσεις της κυριαρχίας και η παρεμπόδιση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης η κατάσταση ασφαλείας στη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος στο πλαίσιο της ΕΕ σε συνεργασία με χώρες της περιοχής, για προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, αναφέρεται τέλος στην σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Πρέσβειρα Γαλλίας | Άριστη η συνεργασία Κύπρου-Γαλλίας στον τομέα της άμυνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This