Δένδιας | Μελέτη απόκτησης νέων υποβρυχίων – Πώληση δύο κυβερνητικών αεροσκαφών με υψηλό κόστος
Defence Redefined
Published on 25/06/2024 at 13:35

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή και στον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο. Στη συνέντευξη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε ενδιαφέρουσες αναφορές για το ΕΛΚΑΚ, τον αντιαεροπορικό θόλο και τις εξελίξεις στα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, αφού αναφέρθηκε στην απόκτηση των FDI, τη σχεδίαση των Constellation, στη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα της Ευρωκορβέτας, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων φρεγατών, την ενίσχυση των δυνατοτήτων τους και την επένδυση σε νέες τεχνολογίες και καινοτομίες, όπως τα μη επανδρωμένα σκάφη, επιφανείας και υποβρύχια, δήλωσε πως εκκινεί η μελέτη απόκτησης σε βάθος χρόνου νέων υποβρυχίων.

Αναφερόμενος στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας, ο ΥΠΕΘΑ δήλωσε πως τελεί υπό κατάρτιση το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ) των Ενόπλων Δυνάμεων, με το οποίο επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση κατάλληλων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής ισχύς της Πολεμικής Αεροπορίας, για την επόμενη 12ετία, εντός πάντοτε των δημοσιονομικών περιθωρίων. Ανέφερε επίσης πως εξετάζεται η πώληση των δύο παλαιών κυβερνητικών αεροσκαφών που έχουν αυξημένο κόστος χρήσης και υψηλό κόστος συντήρησης. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα καλύψουν οικονομικά κενά στη συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και απαραίτητες παροχές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Naval Group | Το νεότερο μέλος του ΣΕΚΠΥ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This