Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Πανευρωπαϊκό Περιφερειακό Συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής
Defence Redefined
Published on 21/04/2024 at 10:42

Από την Τρίτη 16 έως την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, διεξήχθη στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, το 6ο Πανευρωπαϊκό Περιφερειακό Συνέδριο Στρατιωτικής Ιατρικής (6th Pan European Regional Congress on Military Medicine), το οποίο διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ) υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (International Committee of Military Medicine – ICMM).

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη. Στην εναρκτήρια τελετή παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας.

Από πλευράς ICMM παραβρέθηκε ο Secretary General ICMM Lt Gen (rtd) Pierre Neirinckx, ενώ πρόεδρος του Συνεδρίου διετέλεσε ο Διευθυντής Υγειονομικού του ΓΕΝ Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ) Υποστράτηγος Δημήτριος Κασίμος, καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υγειονομικού του ΓΕΣ, του ΓΕΝ, του ΓΕΑ και του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, οι Διοικητές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων (401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝ, 414 ΣΝΕΝ, ΝΝΑ, ΝΝΠ), και οι Διοικητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί Υγειονομικού, ο Πρόεδρος Δρ. Αντώνιος Αυγερινός και μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Κοσμήτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθηγητής κ Πασχάλης Φορτομάρης, καθώς και καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και σπουδαστές της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ.

Το Συνέδριο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποσκοπούσε στην διεύρυνση των επιστημονικών και ακαδημαϊκών γνώσεων, καθώς και στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με όλες τις πτυχές της ιατρικής επιστήμης των Στρατιωτικών Ιατρικών Υπηρεσιών των συμμετεχόντων χωρών. Το παρακολούθησαν 491 σύνεδροι από 16 χώρες, και κατά την διάρκειά του παρουσιάστηκαν 172 εργασίες (115 διαλέξεις σε 12 στρογγυλές τράπεζες, 20 προφορικές ανακοινώσεις, 5 διαλέξεις και 32 e-posters) που κάλυψαν ευρύ φάσμα ιατρικών θεμάτων.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ο στρατός δίπλα στους πολίτες – Υγειονομικό κλιμάκιο σε νησιά του Αιγαίου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This