Γερμανία | Κατηγορεί την ρωσική οργάνωση APT28 για κυβερνοεπιθέσεις – Καταδικάζουν ΕΕ και ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 03/05/2024 at 18:19

Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει συνέπειες για κυβερνοεπίθεση που φέρεται να ενορχηστρώθηκε από ομάδα που έχει δεσμούς με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της, διεμήνυσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Τον Ιανουάριο του 2023, το Βερολίνο δήλωσε ότι Ρώσοι ακτιβιστές χάκερ έθεσαν εκτός δικτύου αρκετούς γερμανικούς ιστότοπους σε αντίποινα για την απόφασή του να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία, αν και με μικρό ουσιαστικό αντίκτυπο.

Η Μπέρμποκ δήλωσε πως η επίθεση αποδίδεται στη ρωσική οργάνωση APT28, που ελέγχεται από την υπηρεσία πληροφοριών του ρωσικού στρατού GRU. Ανέφερε πως αποτελεί επίθεση στην Γερμανία στον κυβερνοχώρο.

Τον Μάρτιο, η γερμανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας και ερευνητές που εργάζονται για την Alphabet, τη μητρική εταιρία της Google, δήλωσαν ότι αντίστοιχη οργάνωση, ονόματι APT29, διαπιστώθηκε ότι στοχοθετούσε γερμανικά πολιτικά κόμματα, προσπαθούσε να διεισδύσει στα δίκτυά τους και να υποκλέψει στοιχεία.

Καταδικάζουν ΕΕ και ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, μαζί με διεθνείς εταίρους, καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από τους ελεγχόμενους από τη Ρωσία APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας όπως αναφέρει ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) κατά της Γερμανίας, της Τσεχίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία | Κυβερνοεπίθεση σε δώδεκα υπουργεία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This