ΓΕΕΘΑ | Εγκαίνια του “Training and Qualification Centre” των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 18/11/2022 at 16:01

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022, o Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γούναρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και ο Assistant Under Secretary for Resources and Support Services Major General Staff Salem Saeed Ghafan Al Jabri ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) εγκαινίασαν τις νέες εγκαταστάσεις του “Training and Qualification Centre” των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Humad Salem AL Mazroui, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιππικού – Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο Διευθυντής του Κλάδου Υποστήριξης του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (Μ) Χρήστος Τελλίδης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΒ κ. Ιωάννης Κούτρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας, ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Ταξίαρχος Jassim Shurafa καθώς και ο Διευθυντής του “Technical Training and Qualification Centre” Συνταγματάρχης κ. Khalifa Mohammed Al-Neyadi.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), η κατασκευή των εν λόγω υποδομών εντάσσεται στο πλαίσιο του “Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων” (Military Cooperation Program) για το έτος 2022 και αποτέλεσε σημείο ιδιαίτερης συζήτησης στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Ομόλογό του Chief of Staff of the UAE Armed Forces Αντιστρατήγου Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψη του στα ΗΑΕ.

Οι εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν διαμορφωθεί για την φιλοξενία και εξυπηρέτηση του προσωπικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, κατασκευάστηκαν από την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ με χρηματοδότηση από τα ΗΑΕ, και αυτή τη στιγμή έχουν την δυνατότητα φιλοξενίας 900 ατόμων.

Η δημιουργία του “Training and Qualification Centre” αποτελεί ορόσημο για τις σχέσεις των 2 Χωρών στον αμυντικό τομέα και συμβάλλει στην περαιτέρω εμβάθυνση της ήδη στενής Στρατιωτικής τους Συνεργασίας, καθώς και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνέργειας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων τους.

Διαβάστε επίσης: HELLENIC ARMY TANK CHALLENGE 22 | Εντυπωσιακές εικόνες και VIDEO από τον διαγωνισμό Ελληνικών και Αμερικανικών Ουλαμών Τεθωρακισμένων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This