ΓΕΕΘΑ | Διενέργεια Πολυεθνικής Άσκησης “TROJAN FOOTPRINT 2022” – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 15/05/2022 at 08:56

Από την Δευτέρα 02 έως την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, διεξήχθη με την συμμετοχή  Αξκών και Υπξκών της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, η πολυεθνική Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων “TROJAN FOOTPRINT – 22” στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας στην οποία συμμετείχαν εκτός της Χώρας μας και δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Αλβανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ιταλία.

Κατά την διάρκεια της άσκησης συγκροτήθηκε και ασκήθηκε υπό ελληνική διοίκηση μία Χερσαία Τακτική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Land Task Group – SOLTG), η οποία ανέλαβε, σχεδίασε και εκτέλεσε αποστολές αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας σε συνθήκες που προσομοιάζουν στις πραγματικές.

Ταυτόχρονα  άσκησε την Διοίκηση και τον Έλεγχο σε Ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Task Units – SOTUs) της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, που ασκούνταν στην χώρα τους στο πλαίσιο της άσκησης. Στην “TROJAN FOOTPRINT – 22” επίσης συμμετείχε προσωπικό και Ιπτάμενα Μέσα της Αεροπορίας Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: Α-ΓΕΕΘΑ | Επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Φωτογραφίες & VIDEO

Σκοπός της Άσκησης, η οποία αποτελεί την κορυφαία δραστηριότητα επιχειρησιακής εκπαίδευσης Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, ήταν η εξάσκηση των μονάδων στην αντιμετώπιση πολυποίκιλων απειλών, η συνεργασία με συμβατικές δυνάμεις και η βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε διασυμμαχικό επίπεδο, για την επαύξηση της ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης των συμμετεχόντων.

Η άσκηση “TROJAN FOOTPRINT – 22” εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες Χώρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ, με την επιλογή της Χώρας μας ως φιλοξενούντος έθνους να αναδεικνύει τον ρόλο της ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η Άσκηση διοργανώθηκε από την Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (US Special Operations Command Europe – USSOCEUR) και διεξήχθη παράλληλα σε 15 Χώρες, με την συμμετοχή συνολικά περίπου 3.300 Αξκών, Υπαξκών και οπλιτών από 30 κράτη.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: STOLEN CERBERUS 22 | Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας και ΗΠΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This