ΓΕΕΘΑ | Απονομή Ευφήμου Μνείας από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε διακριθέντες Ελεύθερους Σκοπευτές στον “European Best Sniper Competition 2022” – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/09/2022 at 11:04

Την Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος απένειμε την Ηθική Αμοιβή της “Ευφήμου Μνείας” σε έξι Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ που διακρίθηκαν στον διεθνή στρατιωτικό Διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών “European Best Sniper Team Competition 2022”. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Joint Multinational Readiness Center (JMRC) της 7th Army Training Command των ΗΠΑ και έλαβε χώρα στο Hohenfels της Γερμανίας. 

Η ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ συμμετείχε με 2 Ομάδες (ζεύγη) Ελεύθερων Σκοπευτών οι οποίες κατέκτησαν την 1η (ΕΤΑ) και την 4η θέση (Ζ΄ ΜΑΚ) μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες (Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία).

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο “ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ” στην Νέα Πέραμο Αττικής, παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο Διοικητής ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Μανουράς και ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΕΔ Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι η σημαντική διάκριση των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων αποτελεί μεγάλη και αξιοζήλευτη επιτυχία, τονίζοντας ότι η αποφασιστικότητα σε συνδυασμό με την επίμονη και επίπονη εκπαίδευσή τους τις καθιστά ικανές να ανταποκρίνονται σε απαιτητικά σενάρια αυξημένης πολυπλοκότητας και δυσκολίας.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι Σκοπευτές | Ελληνική συμμετοχή σε διαγωνισμό του Αμερικανικού στρατού στη Γερμανία

Επεσήμανε επίσης ότι από τον Απρίλιο του 2020 που ιδρύθηκε, η ΔΕΠ εκσυγχρόνισε και αναβάθμισε τις δυνατότητες σχεδίασης και εκτέλεσης Ειδικών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην προαγωγή της διακλαδικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης. Αναφέρθηκε επίσης στην καταξίωση και στην αποδοχή που απολαμβάνει σε διεθνές επίπεδο τόσο η ΔΕΠ όσο και οι υπαγόμενες σε αυτήν Διοικήσεις και Μονάδες, λόγω των εξαίρετων επιδόσεών τους σε ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και επιχειρησιακές δράσεις με φίλους, εταίρους και συμμάχους.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διακριθέντες για την επιτυχία τους στον Διαγωνισμό και προέτρεψε το σύνολο του προσωπικού της ΔΕΠ να συνεχίσει να αναπτύσει τις δεξιότητες και τις ικανότητές του, προβάλλοντας την ελληνική μαχητική ικανότητα σε διεθνές επίπεδο.

Ακολούθησε στατική επίδειξη υλικών και εξοπλισμού ελευθέρων σκοπευτών και παρουσίαση δύο νεοαποκτηθέντων Οχημάτων Ειδικών Αποστολών POLARIS MRZR, που χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης, μεταφορές υλικών και διακομιδές τραυματιών και δύνανται να μεταφέρονται με πτητικά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΕΔ, οι οποίες σε συνδυασμό με αυτές που έχουν ήδη παραδοθεί, πέραν της σημαντικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών και επισκευαστικών δυνατοτήτων της ΔΕΠ θα αποτελέσουν και πόλο έλξης για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων φίλων, εταίρων και συμμάχων χωρών και την από κοινού εκτέλεση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου.

Διαβάστε επίσης: Οχήματα Παντοδαπούς εδάφους POLARIS 4X4 | Μια δυνητική επιλογή και για τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This