ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθεροι Σκοπευτές | Ελληνική συμμετοχή σε διαγωνισμό του Αμερικανικού στρατού στη Γερμανία
Defence Redefined
Published on 13/08/2021 at 16:41

Τις ικανότητες τους κλήθηκαν να αποδείξουν αυτή την εβδομάδα πάνω από 25 ομάδες ελεύθερων σκοπευτών από 15 διαφορετικές εθνικότητες. 

Ο διαγωνισμός European Best Sniper Team competition διοργανώνεται από τη Διοίκηση του Αμερικανικού στρατού σε Ευρώπη και Αφρική (U.S. Army Europe and Africa) και την 7η Διοίκηση Εκπαίδευσης Στρατού (7th Army Training Command) στο Hohenfels Joint Multinational Readiness Center στη Γερμανία. 

Στον διαγωνισμό συμμετέχει και Ελληνική ομάδα ελεύθερων σκοπευτών.

Η δοκιμασία είναι σχεδιασμένη για να αναγκάσει τους ελεύθερος σκοπευτές να αποδείξουν τις ικανότητες τους αλλά την φυσικο-πνευματική τους κατάσταση.

 

Διαβάστε επίσης: O Επιλοχίας της Αμερικανικής Εθνοφρουράς, Δημήτριος Ιάννιος στους καλύτερους Snipers των ΗΠΑ – Φωτογραφίες & VIDEO 

Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βολές από διάφορες αποστάσεις και θέσεις, αντικείμενα τοπογραφίας και επικοινωνιών. Τα αντικείμενα διεξάγονται μέρα και νύχτα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που προσομοιάζουν πραγματικό πεδίο μάχης. 

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι στα αντικείμενα όπου οι συμμετέχοντες θα καλούνται να δράσουν με μάσκες χημικού πολέμου, θα υπάρχουν αληθινά δακρυγόνα, ανεβάζοντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της άσκησης. 

Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου με συμμετοχές από διαφορετικούς στρατούς δίνουν την ευκαιρία στα στελέχη του στρατού να αποδείξουν τις ικανότητες τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και να αναβαθμίσουν την ποιότητα εκπαίδευσης τους. Για αυτό τον λόγο και τα Γενικά Επιτελεία σε Κύπρο και Ελλάδα οφείλουν να συνεχίσουν την ώθηση που δόθηκε ειδικά τα τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή ομάδων κυρίως των ειδικών δυνάμεων σε αυτού του είδους τους διαγωνισμούς.

Πηγή: 7th Army Training Command

* Φωτογραφία εξωφύλλου © 7th Army Training Command

Διαβάστε επίσης: ΔΕΠ | Επίδειξη Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων – “Απόλυτη αρμονία ανθρώπων, μέσων και μηχανών” – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This