ΓΕΕΘΑ | Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ “LOCKED SHIELDS 23”
Defence Redefined
Published on 02/05/2023 at 11:18

Από την Δευτέρα 17 έως και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ η άσκηση “LOCKED SHIELDS 23”, η οποία διοργανώνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative Cyber Defence Center of Excellence – CCDCoE) του ΝΑΤΟ στο Ταλίν της Εσθονίας, και αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο σύνθετη σε διεθνές επίπεδο άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ.

Στην Άσκηση, η οποία πραγματοποιείται από το 2010, συμμετείχαν περισσότεροι από 3000 ασκούμενοι από 38 Χώρες, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό του Διακλαδικού Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΕΚΥΒ) της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ και προσωπικό τμημάτων κυβερνοασφάλειας των Γενικών Επιτελείων, καθώς και αντίστοιχο προσωπικό από την Ελληνική Αστυνομία.

Η “LOCKED SHIELDS 23” διεξήχθη μέσω ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του CCDCoE και αποσκοπούσε στην εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων σε τεχνικό, επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο καθώς και στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του στην άμυνα δικτυακών υποδομών, καθώς και στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν σενάρια στο πλαίσιο αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων εναντίον πληροφοριακών, τηλεπικοινωνιακών, οικονομικών και ενεργειακών συστημάτων.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ 2023” και Διεθνής Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων “ΩΡΙΩΝ 23”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This