Βόρεια Κορέα | Καταδικάζει το νέο αμυντικό δόγμα της Ιαπωνίας
Defence Redefined
Published on 21/12/2022 at 13:30

Η Βόρεια Κορέα κατήγγειλε τη νέα στρατηγική της Ιαπωνίας ως προς την άμυνα, χαρακτηρίζοντας τη σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη, που μετέβαλε θεμελιωδώς το περιφερειακό περιβάλλον ασφαλείας, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως θα αναλάβει αληθινή δράση σε αντίδραση.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ιαπωνία αποκάλυψε τη νέα πολιτική της για την άμυνα, που προβλέπει αλματώδη αύξηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της κατά τη διάρκεια των προσεχών πέντε ετών, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων της να αντεπιτεθεί, εξαιτίας αυτών που το Τόκιο εκλαμβάνει ως απειλές από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, κράτη με πυρηνικά οπλοστάσια.

Στη νέα αμυντική στρατηγική της Ιαπωνίας τονίζεται ότι οι στρατιωτικές θέσεις της Ρωσίας στην Ασία και η διευρυνόμενη συνεργασία της με την Κίνα αποτελούν πηγή έντονης ανησυχίας ως προς την ασφάλεια.

Η προεδρία των ΗΠΑ έκρινε από την πλευρά της ότι η αλλαγή της πολιτικής της Ιαπωνίας σε ό,τι αφορά την άμυνα σηματοδοτεί την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας προσάπτει στις ΗΠΑ πως υποκίνησαν τον επανεξοπλισμό της Ιαπωνίας και τα νέα σχέδια εισβολών που ερίζει ότι ετοιμάζει το Τόκιο, τονίζοντας ακόμη πως η Ουάσιγκτον δεν έχει δικαίωμα να εγείρει θέμα για την προσπάθεια της Πιονγκγιάνγκ να ενισχύσει την άμυνά της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Βόρεια και Νότια Κορέα | Ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This