Βουλγαρία | “Διακινητές ανθρώπων κήρυξαν τον πόλεμο στο κράτος”
Defence Redefined
Published on 26/08/2022 at 11:01

Ο υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών, Ιβάν Ντεμερτζίεφ, σχολιάζοντας το δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, αφότου ένας οδηγός λεωφορείου, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες, έριξε το λεωφορείο πάνω στο περιπολικό τους στο Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα δήλωσε την Πέμπτη ότι χθες, οι αποκαλούμενοι διακινητές ανθρώπων κήρυξαν τον πόλεμο στο βουλγαρικό κράτος και το βουλγαρικό κράτος θα απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση με όλη του τη δύναμη.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι δύο άτομα από έναν προσφυγικό καταυλισμό ενεπλάκησαν στο ατύχημα. Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι η προστασία των συνόρων θα ενισχυθεί, ενώ είπε ότι έγιναν συλλήψεις και ότι η αστυνομία αναζητά έναν άλλον ύποπτο. Οι συλληφθέντες ύποπτοι είναι τρεις Σύριοι και δυο Βούλγαροι πολίτες.

Τις επόμενες ημέρες, 100 υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας θα ενταχθούν στις πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα, δήλωσε ο Ιβάν Ντεμερτζίεφ, αφότου επεσήμανε ότι διέταξε τις αστυνομικές αρχές να ελεγχθούν επισταμένως τόσο τα κέντρα προσφύγων για πρόσωπα, που τολμούν να συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες, όσο και οι οικισμοί όπου υπάρχουν στοιχεία ότι τέτοια άτομα διαμένουν εκεί.

Διαβάστε επίσης: Πέρασαν από την νεκρή ζώνη προς τις ελεύθερες περιοχές – Συνελήφθησαν οι διακινητές

Ο Βούλγαρος Υπουργός Εσωτερικών κατέληξε λέγοντας πως οι έλεγχοι αυτοί θα πραγματοποιηθούν πολύ προσεκτικά και γρήγορα και τα άτομα αυτά είτε θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου είτε θα επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους γιατί αποδείχθηκε ότι ως επί το πλείστον, οι αποκαλούμενοι διακινητές είναι ξένοι που διαμένουν στη Βουλγαρία. 

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι δεν θα τους επιτρέψουν να μείνουν στη χώρα τους και να πραγματοποιούν τέτοιες δραστηριότητες, ενώ φιλοδοξούν να τελειώσουν το θέμα με αυτούς μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να τελειώσουν αναλόγως και οι δραστηριότητές τους.

Συνολικά, 7.630 πολίτες τρίτων χωρών κρατούνταν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου φέτος, εκ των οποίων 834 κατά την είσοδο, 1.053 κατά την έξοδο μέσω των συνόρων της χώρας δίχως να καταγραφούν και 5.743 βρέθηκαν να μένουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάσταση της μετανάστευσης που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. 

Οι αριθμοί που καταγράφονται φέτος είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όταν κρατούνταν συνολικά 3.673 παράτυποι μετανάστες, μεταδίδει το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διαβάστε επίσης: Οδόφραγμα Αγ. Δομετίου | Σύλληψη ατόμων για παράνομη είσοδο στις ελεύθερες περιοχές – Χρηματικά ποσά στους διακινητές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This