Αστυνομία Κύπρου | Νέοι Κινητοί Σταθμοί Διοίκησης και περιπολικά οχήματα
Defence Redefined
Published on 22/02/2024 at 16:00

Ο στόλος της Αστυνομίας Κύπρου ενισχύεται με δύο νέους κινητούς σταθμούς διοίκησης και 46 νέα περιπολικά οχήματα. Επίσημες πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως οι νέοι κινητοί σταθμοί διοίκησης και τα νέα περιπολικά οχήματα θα ενισχύσουν τον στόλο της Αστυνομίας το αμέσως επόμενο διάστημα. 

Πέραν του βασικού εξοπλισμού τους (φάροι, σειρήνα, μεγάφωνο ανακοινώσεων και προβολής), στα νέα περιπολικά, έχουν εγκατασταθεί σύστημα ελέγχου ταχύτητας (on board speed radar), σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (ANPR), σύστημα εντοπισμού θέσης του αστυνομικού οχήματος, σύστημα ασύρματης επικοινωνίας (Tetra), καθώς και σύστημα πλοήγησης (GPS).

Επίσης, όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα δύο ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, διαθέτουν όλο εκείνο τον τεχνολογικό εξοπλισμό, που τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν ως Σταθμοί Διοίκησης, κοντά στα σημεία διεξαγωγής αστυνομικών επιχειρήσεων. Οι δύο Κινητοί Σταθμοί Διοίκησης, διαθέτουν μεταξύ άλλων συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συστήματα διαχείρισης τηλεπικοινωνιών και σύστημα λήψης ήχου και εικόνας από το χώρο διεξαγωγής των αστυνομικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, διαθέτουν επίσης χώρο συνεδριάσεων και λήψης καταθέσεων.

Τα νέα περιπολικά θα διατεθούν άμεσα στις Επαρχιακές Αστυνομικές Διευθύνσεις , για κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών τους. Ταυτόχρονα, ο ένας Κινητός Σταθμός Διοίκησης, θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λεμεσού και Πάφου και ο δεύτερος για τις ανάγκες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Τα νέα οχήματα, επιθεώρησε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ενημερώθηκε για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Πηγή: cyprus police news

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Καινοτόμo UAS EDOMON από την ALTUS LSA – Φωτογραφίες και VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This