Αστυνομία Κύπρου | Νέα μορφή απάτης μέσω διαδικτύου τύπου “ΠΥΡΑΜΙΔΑ”
Defence Redefined
Published on 16/04/2022 at 18:00

Η Αστυνομία Κύπρου με επίσημη ανακοίνωση της προειδοποιεί το κοινό για νέα μορφή απάτης μέσω διαδικτύου η οποία προσομοιάζει όπως αναφέρεται με τη γνωστή επενδυτική απάτη «ΠΥΡΑΜΙΔΑ».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως ανυποψίαστοι πολίτες προσεγγίζονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (facebook, Instagram, messenger, telegram) από επιτήδειους για να εγγραφούν και να επενδύσουν σε συγκεκριμένες πλατφόρμες με υπόσχεση καθημερινής απόδοσης της τάξης του 5% μέχρι και 10%.

Το θύματα αγοράζουν τα διάφορα πακέτα που υπάρχουν στις πλατφόρμες αυτές για τα ποσά των €100, €600 και €1,500. Περαιτέρω τα θύματα καλούνται να δώσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό όπου γίνεται εγκατάσταση στο τηλέφωνο μιας εφαρμογής της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, απαιτείται να κάνουν συγκεκριμένο αριθμό «likes» σε διάφορες διαφημίσεις που εμφανίζονται στην εφαρμογή. Όσο περισσότερους συνδρομητές εγγράψουν τα θύματα στις πλατφόρμες τόσο περισσότερα ημερήσια κέρδη έχουν.

Διαβάστε επίσης: Κύπρια αστυνομικός, εθνικός εμπειρογνώμονας στη EUROPOL

Προτρέπεται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να είναι υποψιασμένο σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε το ύποπτο, προτρέπεται να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας στο τηλέφωνο 22802222.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

*Φωτογραφία τίτλου: www.cyberalert.cy.

Διαβάστε επίσης: Νικόλαος Κολαϊτης | H Κοινωνική Μηχανική (Social Engineering) ως έγκλημα απάτης και τρόποι αντιμετώπισης της

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This