Αστυνομία Κύπρου | Επιχείρηση του FRONTEX για επιστροφή υπηκόων τρίτης χώρας με τη συμμετοχή εννέα ευρωπαϊκών χωρών
Defence Redefined
Published on 16/03/2023 at 10:19

Είκοσι υπήκοοι τρίτης χώρας, που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο, αναχώρησαν προχθές βράδυ για τη χώρα τους, στο πλαίσιο συντονισμένης, κοινής επιχείρησης αναγκαστικής επιστροφής, που διοργανώθηκε από τον οργανισμό FRONTEX. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά εννέα ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για πρώτη φορά αποτέλεσε η Κύπρος, κομβικό σημείο της επιχείρησης.

Μέσω της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν πέραν της Κύπρου, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Σουηδία, επαναπατρίστηκαν συνολικά 67 υπήκοοι τρίτης χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου, η Κύπρος επιλέχθηκε για πρώτη φορά ως το κομβικό σημείο της επιχείρησης της FRONTEX. Οι αποστολές των υπολοίπων χωρών έφθασαν στην Κύπρο, όπου επιβιβάστηκαν στο κυρίως αεροσκάφος της επιχείρησης και αναχώρησαν για τον τελικό προορισμό της αποστολής.

Την αποστολή συνόδευσαν 34 μέλη της Αστυνομίας, καθώς και 13 αξιωματούχοι του FRONTEX (FRONTEX Return Escort and Support Officers).

Σε μια άλλη εξέλιξη, σε δεύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού, που διεξήχθη επίσης προχθές, επέστρεψαν στη χώρα τους άλλοι οκτώ υπήκοοι της ίδιας τρίτης χώρας, που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο.

Από την αρχή της χρονιάς 1,680 υπήκοοι τρίτων χωρών, επαναπατρίστηκαν, μέσω των εθελούσιων και αναγκαστικών διαδικασιών επιστροφής.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Απέλαση 29 αλλοδαπών – 1590 άτομα απελάθηκαν από την αρχή του έτους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This