Αποκαλυπτήρια προτομής του Ιερολοχίτη Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα
Defence Redefined
Published on 12/12/2023 at 14:08

Το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη σε εκδήλωση στην Πουλίτσα Κορινθίας για τα Αποκαλυπτήρια Προτομής του Ιερολοχίτη και Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της τελετής και μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Κόρκα από την Βουλευτή Κορινθίας κ. Μαρία Ελένη (Μαριλένα) Σούκουλη – Βιλιάλη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Πρόεδρο της Πουλίτσας, και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση, καθώς και την χαρά και την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε στην Πουλίτσα Κορινθίας, στον τόπο που γεννήθηκε ο αείμνηστος Ιερολοχίτης και Καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη ενός ξεχωριστού Έλληνα και λαμπρού πατριώτη.

Έκανε σύντομη αναδρομή στην προσωπικότητα του Στρατηγού και στην ανιδιοτελή προσφορά του σε όλα τα καλέσματα της Πατρίδος, χαρακτηρίζοντάς τον μοναδικό και εκλεκτό Αξιωματικό, σεμνό και συνάμα φλογερό Στρατιώτη της Ελλάδος, ένα άξιο τέκνο της Ελλάδος που έπραξε το Χρέος του στο ακέραιο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ελευθερία της.

Σημείωσε ότι η πορεία του αειμνήστου Στρατηγού αποτέλεσε φάρο και πρότυπο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν, και παράλληλα συνιστά παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές Αξιωματικών, αφήνοντας τους βαριά παρακαταθήκη.

Τέλος, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέγερσης της προτομής, η οποία συνιστά πράξη εδραίωσης στο διηνεκές της μνήμης του Στρατηγού, στην συλλογική συνείδηση του Έθνους, και ταυτόχρονα θα θυμίζει στους νεότερους την οδό  του Χρέους και του Καθήκοντος προς την Πατρίδα.

Διαβάστε επίσης: Απεβίωσε ο τελευταίος Ιερολοχίτης – Ο Καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This