Αντιτρομοκρατική και Ειδικές Δυνάμεις σε ειδική εκπαίδευση στην Ιορδανία
Defence Redefined
Published on 19/10/2022 at 13:26

Μέλη του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και των Ειδικών Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς συμμετέχουν σε εκπαίδευση που πραγματοποιείται στο KASOTC (King Abdallah Special Operations Training Center) στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία Κύπρου, η εκπαίδευση που ξεκίνησε στις 02/10/2022 και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, πραγματοποιείται κατόπιν επίσημης πρόσκλησης των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων, και σ’ αυτή συμμετέχουν δέκα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας Κύπρου και δέκα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΕΦ.

Η όλη δραστηριότητα διεξάγεται με σύγχρονες τακτικές και μεθόδους εκπαίδευσης από καταρτισμένα στελέχη των Ιορδανικών Ειδικών Δυνάμεων, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι οποίες προσομοιάζουν ρεαλιστικές συνθήκες.

Η κοινή εκπαίδευση των Ειδικών Δυνάμεων Αστυνομίας και ΓΕΕΦ, συνδράμει στη στενότερη συνεργασία των τμημάτων, με απώτερο σκοπό τη συμβατότητα και την ύπαρξη κοινών τακτικών και μεθόδων, που θα αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα σε κοινές επιχειρήσεις στο μέλλον, εάν απαιτηθεί.

Με πληροφορίες από: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός | Τέσσερα νέα μέλη ολοκλήρωσαν το επίπονο πρόγραμμα επιλογής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This