Αμυντική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ινδονησίας – Εξοπλισμοί και εμβάθυνση σχέσεων
Defence Redefined
Published on 14/11/2022 at 11:59

Η Τουρκία υπέγραψε αμυντική συμφωνία με την Ινδονησία. Οι σχέσεις των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα υφίστανται ήδη και εξελίσσονται. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, συνοδεύει τον τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ινδονησία στη Σύνοδο των Ηγετών της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί της Ινδονησίας το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου.

Με αφορμή την άφιξη του στο Μπαλί, ο Ακάρ υπέγραψε Αμυντική Συμφωνία Πλαίσιο με τον Ινδονήσιο ομόλογό του, Prabowo Subianto.

Οι δύο χώρες διατηρούν ήδη σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα, ενώ την περασμένα εβδομάδα, στα πλαίσια της αμυντικής έκθεσης στην Ινδονησία, IndoDefense 2022, υπεγράφη συμφωνία που αφορά την προσθήκη του συστήματος διαχείρισης μάχης ADVENT Combat Management System της τουρκικής εταιρείας HAVELSAN σε σκάφη του Ναυτικού της Ινδονησίας. 

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο.

Διαβάστε επίσης: ADVENT | Το τουρκικό σύστημα διαχείρισης μάχης εξάγεται στην Ινδονησία – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This