Αμερικανικό Ναυτικό | Εναερίως εκτοξευόμενο SM-6 εντοπίστηκε ξανά σε F/A-18 Super Hornet
Defence Redefined
Published on 09/06/2024 at 12:44

Το βλήμα Standard Missile 6, γνωστό και ως RIM-174 Standard Extended Range Active Missile (ERAM), που αρχικά αναπτύχθηκε ως πύραυλος εδάφους-αέρος, φέρεται ξανά από ένα Super Hornet. 

Οι λόγοι πίσω από την ενσωμάτωση και την πιστοποίηση του SM-6 (που αρχικά σχεδιάστηκε για χρήση σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού σε συνδυασμό με το σύστημα μάχης Aegis) είναι το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιδιώκει να ξεπεράσει σε βεληνεκές τα υπάρχοντα όπλα αέρος-αέρος. Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, η εμβέλεια επιφανείας-αέρος του SM-6 επιτυγχάνει βεληνεκές των 240 χλμ. Μια παραλλαγή που εκτοξεύεται από αέρα θα αύξανε δραματικά αυτό το βεληνεκές για να βάλλει εναντίον πιο απομακρυσμένων στόχων.

Ως εκ τούτου, μια αεροεκτοξευόμενη δυνατότητα του SM-6 θα έφερνε επίσης μια επιπλέον επιλογή υψηλής ταχύτητας, μεγάλης εμβέλειας προσβολή επίγειου στόχου στο οπλοστάσιο του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρθηκε, στην πραγματικότητα δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πύραυλος SM-6 εντοπίζεται εγκατεστημένος σε Super Hornet. Το 2021, ένα F/A-18F φωτογραφήθηκε με τον ίδιο πύραυλο κάτω από τα φτερά του. 

Όπως και τότε, έτσι και τώρα από τον πύραυλος αφαιρέθηκε ο πρώτος ενισχυτής, ο οποίος συνεισφέρει στην ανάπτυξη του βλήματος από κάθετης εκτόξευσης κελιά.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – ΙΝΔΙΑ | Το «Hybrid» Μαχητικό Αεροσκάφος F-21 – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This