ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

“ΑΕΤΟΣ 2021” | Συμμετοχή της Κύπρου σε Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 09/12/2021 at 10:15

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) συμμετείχε στην Διμερής Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, έλαβαν μέρος 1 Ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα 1 ΜΕΑ HERON καθώς και ένα 1 Ελικόπτερο AW-139 της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμή και η αξιολόγηση της ετοιμότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκομένων μονάδων, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας των Κέντρων Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες Διεθνείς Συμβάσεις και τις εθνικές νομοθεσίες των 2 Χωρών.

Το αντικείμενο της άσκησης αφορούσε σε εικονική Κατάσταση Ανάγκης πολιτικού αεροσκάφους μετά από προσθαλάσσωση εντός των ορίων του FIR Αθηνών και σε κινητοποίηση του συστήματος Ε-Δ Ελλάδος και Κύπρου για τη διάσωση των επιβαινόντων.

Η Διακλαδική Άσκηση Ε-Δ «ΑΕΤΟΣ» εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των 2 Χωρών για την επαύξηση της συνέργειας στη βάση της υφιστάμενης Διακρατικής Συμφωνίας Ε-Δ Κύπρου και Ελλάδας.

Πηγή: ΚΣΕΔ

Διαβάστε επίσης: Άσκηση “NEMEΣΙΣ 2021” | Η διαλειτουργικότητα στα καλύτερα της – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ειδικό πάνελ σχετικά με εξειδικευμένες πτυχές και συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία…

Pin It on Pinterest

Share This