ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

“ΑΕΤΟΣ 2021” | Συμμετοχή της Κύπρου σε Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 09/12/2021 at 10:15

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) συμμετείχε στην Διμερής Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, έλαβαν μέρος 1 Ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα 1 ΜΕΑ HERON καθώς και ένα 1 Ελικόπτερο AW-139 της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμή και η αξιολόγηση της ετοιμότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκομένων μονάδων, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας των Κέντρων Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες Διεθνείς Συμβάσεις και τις εθνικές νομοθεσίες των 2 Χωρών.

Το αντικείμενο της άσκησης αφορούσε σε εικονική Κατάσταση Ανάγκης πολιτικού αεροσκάφους μετά από προσθαλάσσωση εντός των ορίων του FIR Αθηνών και σε κινητοποίηση του συστήματος Ε-Δ Ελλάδος και Κύπρου για τη διάσωση των επιβαινόντων.

Η Διακλαδική Άσκηση Ε-Δ «ΑΕΤΟΣ» εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των 2 Χωρών για την επαύξηση της συνέργειας στη βάση της υφιστάμενης Διακρατικής Συμφωνίας Ε-Δ Κύπρου και Ελλάδας.

Πηγή: ΚΣΕΔ

Διαβάστε επίσης: Άσκηση “NEMEΣΙΣ 2021” | Η διαλειτουργικότητα στα καλύτερα της – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This