Αγώνας Ομάδων Μάχης Στρατού Ξηράς – Αξιολόγηση σε σύνθετα επιχειρησιακά αντικείμενα – Στη μνήμη του Λοχαγού (ΠΖ) Χαράλαμπου Χαραλάμπους
Defence Redefined
Published on 19/12/2022 at 16:45

Την Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Κόσιης και στο Πεδίο Βολής «Βούγιες», ο Στρατιωτικός Αγώνας Ομάδων Μάχης Στρατού Ξηράς. Τον αγώνα σχεδίασε, οργάνωσε και διεξήγαγε το Επιχειρησιακό Στρατηγείο και συμμετείχαν 12 Ομάδες από Διοικήσεις και Σχηματισμούς της Εθνικής Φρουράς. 

Σκοπός του Αγώνα, ήταν η αξιολόγηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων Ομάδων σε συνθήκες ευγενούς άμιλλας και υγειούς ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι 12 Ομάδες αξιολογήθηκαν μεταξύ άλλων σε αντικείμενα ατομικής και ομαδικής τακτικής, έκδοση διαταγών, Α΄ Βοήθειες  στο πεδίο της μάχης, αποκατάσταση ακινητοποιημένου οχήματος, στίβο τοπογραφίας και εκτέλεση επιχειρησιακών βολών ατομικού οπλισμού από διάφορες αποστάσεις. 

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης όλων των αντικειμένων, νικήτρια αναδείχθηκε η Ομάδα της 7ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ  ακολουθούμενη από την 1η Μ/Κ ΤΑΞΠΖ και 2ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, αντίστοιχα, στις οποίες απονεμήθηκαν τιμητικά έπαθλα από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη ο οποίος συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού που συμμετείχε ή συνέβαλε στην επιτυχή οργάνωση και πραγματοποίηση του Αγώνα. 

*Βολή με το ισρηλινό τυφέκιο Tavor.

Σημειώνεται ότι ο Αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Λοχαγού (ΠΖ) Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ο οποίος έπεσε στον βωμό του καθήκοντος την 05 Νοεμβρίου 2009, σε Φυλάκιο στην Περιοχή Λευκωσίας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Λοχαγός Χαράλαμπος Χαραλάμπους | Ένας ήρωας που αγκάλιασε οπλοβομβίδα και τίμησε την πατρίδα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This